KASTEEL HARTENSTEIN

Uitgeverij Luitingh Sijthoff

Van de makers van Pretpark de Poepfabriek en
Het Hersenhotel – nu over het hart!Na het succes van Pretpark de Poepfabriek en Het Hersenhotel van auteurs Marja Baseler & Annemarie van den Brink en illustrator Tjarko van der Pol is er nu Kasteel Hartenstein. Een hartverwarmend non-fictieboek voor jonge kinderen – met tips om je hart gezond te houden en hartstikke veel interessante weetjes! Je hart klopt dag en nacht en is de motor van je lichaam. Maar hoe werkt je hart? Hoe stroomt je bloed door je lijf? Zit verliefdheid in je hoofd of in je hart? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Reis samen met hartsvrienden Mila en Amor door alle kamers van kasteel Hartenstein en ontdek het geheim van een gezond hart. Van dezelfde makers verscheen eerder het succesvolle Pretpark de Poepfabriek over de werking van de darmen (inmiddels meer dan 175.000 verkochte exemplaren wereldwijd) en Het Hersenhotel, over de werking van de hersenen. Heldere en toegankelijke non-fictie voor jonge kinderen voor thuis en op school.

KASTEEL HARTENSTEIN’ is te koop in een gezellige boekwinkel of te bestellen bij Bol.com:


DWARS DOOR TIJD & RUIMTE

Uitgeverij Nieuwezijds | 9789057125232
 
Reis mee op het schip van Galilei
en in de trein van Einstein

Tijdmachines bestaan niet. Dat weten we allemaal. Maar wat weinig mensen weten, is dat je tóch kunt tijdreizen. Dat ontdekte Albert Einstein zo’n honderd jaar geleden. Hij kwam erachter dat je naar de toekomst kunt reizen. Nou ja, een beetje dan.

In dit boek ga je op reis – dwars door tijd en ruimte – en ontdek je hoe de eerste klokken werkten en waarom we eigenlijk jaren, uren en seconden hebben, hoe Christiaan Huygens met zijn slingerklok de hele wereld veranderde en hoe Einstein alle ideeën over tijd en ruimte helemaal op hun kop gooide. En hoe je kunt tijdreizen!

Met illustraties van Tjarko van der Pol

NRC over Ruimtetijd van Yannick Fritschy: ‘Prikkelt de verbeeldingskracht. Lezen! *****­­­­’

Dwars door Tijd & Ruimte
is te koop in een gezellig boekwinkeltje of te bestellen bij Bol.com:

Tjarko van der Pol leest voor en nodigt iedereen uit

Groot feest in de Grote Kerk


‘Ik wil een ander bed’ is een vol en vrolijk prentenboek voor jonge kinderen. Vol vaart, vol kleur en barstensvol tekeningen van de Beverwijkse illustrator Tjarko van der Pol. Het is alweer een tijdje geleden dat dit prentenboek verscheen, maar corona stuurde een ordentelijke presentatie in de war. Hoogste tijd om dat in te halen, zo vindt Tjarko, en wel met een bijzonder evenement. Zondag 9 juli in de Grote Kerk van Beverwijk organiseert hij voor kinderen en volwassenen een ‘show’ met voorleessessie, kleurplaten, muziek, levensgrote prenten, een luchtige quiz en een expo van zijn prenten en schetsen.

Het afgelopen jaar toerde Tjarko van der Pol door het hele land. Van Broek in Waterland tot Deventer: overal las hij op basisscholen voor uit ‘Ik wil een ander bed’. Tot groot plezier van de gretig luisterende kinderen. Want deze illustrator maakt het leven licht. Zijn werk zit boordevol details en zoekplaatjes, waardoor je geconcentreerd gaat kijken en -  ongemerkt - een andere wereld induikt. Een wereld vol levenslust en bedenksels. ‘Ik wil een ander bed’ is namelijk een verhaal over een meisje dat niet in haar eigen bed wil slapen omdat ze dat maar saai vindt. Ze gaat zelf uit op onderzoek. Tijdens haar zoektocht naar een bed dat wel helemaal naar haar zin is, doet Pollie allerlei ontdekkingen. Ouders en kinderen gaan puur aan de hand van de illustraties mee op deze ontdekkingstocht. Dit boek bevat namelijk geen tekst. Lastig voor te lezen? Niets is eenvoudiger, volgens Tjarko, zelf voorlezende vader. Kleuren wijzen je de weg, net als vele verborgen grapjes en bijzondere vondsten die hij in de illustraties verwerkte. Op basis hiervan benoem je emoties als heimwee, verbazing, spanning, droefenis en nieuwgierigheid. Belangrijk, want zo leren kinderen empathie en zelfkennis te ontwikkelen. Maar het allerbelangrijkste is het plezier van Pollie die het ene na het andere bed verslijt en uiteindelijk in het allerfijnste bed wegdroomt. Kom ook zondag 9 juli kijken en luisteren in de Grote Kerk van Beverwijk, 15-17 uur. “Het wordt een mooi feest, de toegang is gratis”, zegt Tjarko. “Iedereen mag komen.” Wel aanmelden graag:  


KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN!

>Download hier de persmap met foto’s + persbericht<

IK WIL EEN ANDER BED!

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 9789024592272
 
Pollie kan niet slapen. Haar bed ligt niet lekker. Dan hoort ze een geluid. Wat is dat? Wat doen die knuffelschapen daar? Ze volgt hun spoor en ontdekt een superzacht kasteelbed. Jammer dat alles roze is, en niet groen, haar lievelingskleur. Maar wacht, ziet ze daar iets groens? Ze gaat op onderzoek uit...

In dit woordeloze prentenboek zoekt een meisje met veel fantasie naar het beste bed om in te slapen. Van een bomenbed (‘Ieuw, kriebel- beestjes!’) en een stapelbed vol vriendjes (‘Te veel herrie!’) komt ze terecht op een ligbedje op een onbewoond eiland (‘Pfff, warm!’) en een sneeuwbed in een ijskoud land (‘Brrr!’). Maar slapen lukt nog steeds niet. Misschien ligt haar eigen bed toch het fijnst? Of slaapt ze al en dróómt ze dat ze een bed zoekt...?

Tjarko van der Pol staat bekend om zijn gedetailleerde illustraties vol dwarsdoorsneden waarin van alles te ontdekken valt. Eerder illustreerde hij het succesvolle Pretpark de Poepfabriek, Het Hersenhotel en Hadden de Grieken al raketten?.

Ik wil een ander bed is te koop in een gezellig boekwinkeltje of te bestellen bij Bol.com:Interview Noordhollands Dagblad'Ik wil een ander bed'


VOORLEESVOORBEELD


DOWNLOADS

 
Klik op de afbeeldingen om de gratis voorlees suggesties en kleurplaat te downloaden. 

Het is belangrijk dat kinderen leren hun emoties te herkennen en benoemen. Dit helpt niet alleen bij het omgaan met de eigen gevoelens, maar ook bij het begrijpen en invoelen van de emoties van anderen. Op elke plaat in Ik wil een ander bed kun je onderzoeken hoe Pollie zich voelt èn waarom!
   


Hadden de Grieken
al raketten?

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 9789024589968 
 
Meeslepend jeugdboek over de geschiedenis van de ruimtevaart van Govert Schilling en Tjarko van der Pol, in een opvallend, speels formaat.

‘De schrijfstijl van Schilling is voortreffelijk. Helder, toegankelijk, toegesneden op jonge lezers en met humor.’
Nederlands Dagblad

Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schillingen illustrator Tjarko van der Pol is een spannend boek over de geschiedenis van de ruimtevaart voor kinderen vanaf 7 jaar. Boordevol interessante weetjes en met full colour illustraties waarop veel te ontdekken valt!

Ruimtevaart is tegenwoordig heel gewoon. Astronauten pendelen op en neer naar het ruimtestation, er rijden karretjes rond op Mars en we vliegen zo naar de maan. Vroeger konden mensen alleen maar fantaseren over reizen door de ruimte. En dat begon al bij de oude Grieken!

In dit originele boek op groot formaat nemen wetenschapsjournalist Govert Schilling en Tjarko van der Pol (o.a. Pretpark de Poepfabriek) je mee op reis door de spannende geschiedenis van raketten en ruimtevaart, van de oude Grieken tot nu. Zet je ruimtehelm maar vast op, want het aftellen gaat beginnen!

Hadden de Grieken al raketten
is te koop in een gezellig boekwinkeltje of te bestellen bij Bol.com:
KLEURPLAAT

HADDEN DE GRIEKEN AL RAKETTEN

Klik op de kleurplaat om de PDF te openen. Deze kun je in goede kwaliteit afdrukken of downloaden.
Stuur je een ︎ van het eindresultaat?

Nog meer kleurplaten? Klik op deze LINK

HET HERSENHOTEL

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Maak een reis door je brein en ontdek wat jouw talenten zijn in dit boek vol interessante breinweetjes. Van de makers van het succesvolle Pretpark de Poepfabriek.Na het succesvolle Pretpark de Poepfabriek over je darmen is er nu Het Hersenhotel. In dit boek nemen auteurs Marja Baseler en Annemarie van den Brink je mee op reis naar de binnenkant van je hoofd en ontdek je wat jouw talenten zijn. Met paginagrote illustraties van Tjarko van der Pol.

Je brein is een supermachine. Het regelt alles wat er in je lichaam gebeurt. Dat je ademt en je hart klopt. Dat je kunt praten, lopen, horen en zien. Maar je brein regelt veel meer! Heb je bijvoorbeeld aanleg voor voetballen of muziek maken? Ben je goed in taal of rekenen? Heb je veel fantasie of kun je heel goed samenwerken? Het zit allemaal in je brein! Check vandaag nog in het Hersenhotel in en ontdek waar jij goed in bent.

Met een stappenplan om je brein gezond te houden, een spannende speurtocht, een talententest en heel veel grappige en interessante weetjes!

Het Hersenhotel’ is te bestellen bij Bol.com:


BUITENLANDSE VERTALINGEN

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Het Hersenhotel is nu ook te koop in Duitsland. Daar is de titel ‘Das Hotel zum Oberstübchen’. En binnenkort zal er ook een versie in het Russisch verschijnen!

Gewoon lekker in het Nederlands?


KLEURPLAAT

Het Hersenhotel

Klik op de kleurplaat om de PDF te openen. Deze kun je in goede kwaliteit afdrukken of downloaden.
Stuur je een ︎ van het eindresultaat?

Nog meer kleurplaten? Klik op deze LINK

STINKENDE WINDJES

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Een kleine groep vogels en een grote groep vogels vieren feest. Maar het kleine groepje is niet zo blij. Want de grote groep laat een heleboel stinkende windjes. Zonder stinkende windjes geen feest, vinden ze. Maar de kleine groep is het daar dus niet mee eens. En daar is de grote groep het weer niet mee eens… Lukt het ze om toch samen een feestje te bouwen?

Auteur Afran Groenewoud was medebedenker van de politieke talkshow Politieke Junkies en hoofdredacteur van de Krant van de Aarde. Stinkende windjes is zijn eerste kinderboek. Tjarko van der Pol maakte eerder de illustraties voor Pretpark de Poepfabriek en Rotbeesten in de voor zijn kenmerkende stijl: grote, gedetailleerde full colour zoekplaten met heel veel grapjes erin verstopt! Een komisch prentenboek over rekening met elkaar houden.

Stinkende Windjes’ is te koop in de boekwinkel
of te bestellen bij Bol.com:


KLEURPLAAT

Stinkende Windjes

Klik op de kleurplaat om de PDF te openen. Deze kun je in goede kwaliteit afdrukken of downloaden.
Stuur je een ︎ van het eindresultaat?

Nog meer kleurplaten? Klik op deze LINK

ROTBEESTEN

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Rotbeesten van auteur Gemma Venhuizen en illustrator Tjarko van der Pol (bekend van Pretpark de Poepfabriek) is een aanstekelijk non-fictieboek voor kinderen over insecten.

Wist je dat de voorouders van de mug al leefden voor dinosauriërs op onze planeet rondstampten? Dat de pissebed – een landrot! – door zijn kieuwen ademt? En dat Spider-Man heel wat kan leren van de naaktslak?

In Rotbeesten komen 30 insecten aan bod: van de mier die een Nobelprijs zou moeten krijgen tot de lenige pissebed en de opdringerige teek. Op aanstekelijke en meeslepende wijze schrijft freelancejournalist en natuurliefhebber Gemma Venhuizen over de zoemende, stekende en zuigende kriebelbeestjes. Vervelende rotbeesten, zijn het. Of toch niet?

Rotbeesten verscheen eerder als rubriek in NRC Handelsblad. Voor dit boek herschreef Gemma haar artikelen voor kinderen en vulde ze aan met nog veel meer insecten. Met geestige fullcolourillustraties van Tjarko van der Pol.

Rotbeesten is te bestellen bij Bol.com:


BUITENLANDSE VERTALINGEN

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Rotbeesten is nu ook te koop in China. Daar is de titel ‘盖世的虫子 那些“讨厌”的虫子们’.

Gewoon lekker in het Nederlands?


KLEURPLAAT

STINKENDE WINDJES

Klik op de kleurplaat om de PDF te openen. Deze kun je in goede kwaliteit afdrukken of downloaden.
Stuur je een ︎ van het eindresultaat?

Nog meer kleurplaten? Klik op deze LINK

PRETPARK DE POEPFABRIEK

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


De mooie voedselmachine voor kinderen, geschreven door Marja Baseler en Annemarie van den Brink. Met geweldige zoek- en kijkplaten van Tjarko van der Pol.

In Pretpark de Poepfabriek neem je een kijkje in je eigen buik en darmen. Waar blijft je eten als je een hap neemt? Wat is poep? Hoe poep je eigenlijk? En waar komt buikpijn vandaan? In dit boek lees je alles over de slimme fabriek in je buik: van hap tot plons!

De auteurs verpakken toegankelijke en praktische informatie over alles wat met je buik en darmen heeft te maken in een spannend verhaal. Met achter in het boek een poepdossier en een uitneembare wc-poster.

Leer in 5 stappen een gezonde buik te krijgen en 3 tips om goed te poepen.
Doe de test: hoe poep jij? En nog veel meer!

‘Pretpark de Poepfabriek’ is te koop in uw boekwinkel
of te bestellen bij Bol.com:BUITENLANDSE VERTALINGEN

Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Pretpark de Poepfabiek is in verschillende landen verschenen, waaronder Hongarije, China,  Korea, Taiwan, Duitsland, Zweden en Japan. 

Met name in Duitsland is ‘Die Kackwurstfabrik’ een groot succes! 

Gewoon lekker in het Nederlands?DIE KACKWURSTFABRIK

Klett Kinderbuch


Vom Bissen im Mund bis zur Wurst im Klo – eine spannende Werkbesichtigung unseres Verdauungsapparats

Unser Körper ist eine faszinierende Kackwurstfabrik auf zwei Beinen. Zusammen mit den Kindern Pim und Polly machen wir einen Rundgang durch diese Fabrik – vom Kontrollraum ganz oben über das Säurebad des Magens und die achterbahnartige Fahrt durch den Darm bis hinunter zu den Pförtnern des Enddarms. Wegen Überlastung und Verstopfung steht die Kackwurstfabrik allerdings kurz vor dem Aus. Pim und Polly sind fest entschlossen, sie zu retten.

Am Bild einer Fabrik mit all ihren Abteilungen und Maschinen wird hier mit vielen lustigen Wimmel

bildern und Info-Kästen erklärt, was bei der Verdauung passiert.

Vom Bissen im Mund bis zur Wurst im Klo – eine spannende Werkbesichtigung unseres Verdauungsapparats

Marja Baseler ist Schreibcoach und Autorin von über 40 Büchern für Kinder und Erwachsene..
Annemarie van den Brink ist Kinderbuchautorin, Schreibcoach und Dozentin für kreatives Schreiben. Sie lebt mit ihrer Familie in Utrecht..
Tjarko van der Pol, Jahrgang 1983, hat an der Königlichen Akademie der Bildenden Künste in Den Haag studiert. Er arbeitet als Künstler und als Illustrator für zahlreiche niederländische Medien.

Gefällt euch das Buch? Hier könnt ihr es kaufen:
KLEURPLAAT

Pretpark de Poepfabriek

Klik op de kleurplaat om de PDF te openen. Deze kun je in goede kwaliteit afdrukken of downloaden.
Stuur je een ︎ van het eindresultaat?

Nog meer kleurplaten? Klik op deze LINK


︎        ︎        ︎        ︎

ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright © 2021 Tjarko van der Pol. All content on this website is property of Tjarko van der Pol and can not be copied,
distributed and used in any way without permission.