VOOR DE KLAS!Of het nu voor jong of oud is, Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen en wat hij allemaal heeft moeten leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen en hersenen maar ook over kriebelige insecten en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken.

De lezingen en workshops zijn voorzien van rijk geïllustreerde presentaties en zitten vol interactie met het publiek en daarom dus nooit saai!

Naast 'in het echt' zijn onderstaande vertellingen ook 'coronaproof' online te volgen!
Klik op de pdf’s voor meer informatie over de inhoud.


PROGRAMMADe programma’s in dit overzicht zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Van peuters tot senioren!
Klik op de pdf’s voor meer informatie.

Kinderboekenweek 2020
Voor de Kinderboekenweek 2020 met als thema 'En toen?' heb ik weer een heel bijzonder programma voor klasbezoeken! Uiteraard neem ik net als vorig jaar weer een heleboel interessante spullen mee, waardoor het een hele leuke geschiedenisles is! Zie pdf.Van boek tot illustrator is een lezing over hoe Tjarko door het lezen van een boek uiteindelijk illustrator geworden is. Hier behandelt hij het beroep illustrator maar ook waarom lezen zo belangrijk is, oftewel; leesbevordering!

Voorlezen 2.0 Tjarko heeft geanimeerde prenten voor op het grote scherm van Het Hersenhotel, Pretpark de Poepfabriek, Rotbeesten en Stinkende Windjes. Hij leest het boek dan voor met verschillende attributen in de hand om het verhaal nog leuker en spannender te maken.

Insecten-letters tekenen je eigen naam voorzien van pootjes, vleugeltjes en voelsprieten. Na een boeiende vertelling over het belang van insecten en waarom we ze niet zomaar dood moeten slaan, mogen de deelnemers zelf aan de slag met het ver-insecten van hun eigen naam.

Van Hap tot Plons een workshop waarin we het eten volgen van de eerste hap tot de laatste plons. Meer dan 100.000 kinderen per jaar hebben een poep-probleem en durven daar niet altijd over te praten. Deze workshop is niet alleen grappig maar ook leerzaam!Illustreren kun je leren hoe spannend is het om een illustratie te maken met een echte deadline? Hoe je dat het beste kunt doen en waar je op moet letten leer je allemaal tijdens deze workshop. Deelnemers krijgen een zelfgemaakte krant mee naar huis.

Workshop op maat

︎        ︎        ︎        ︎

ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright © 2020 Tjarko van der Pol. All content on this website is property of Tjarko van der Pol and can not be copied,
distributed and used in any way without permission.