LEZINGEN


Of het nu voor jong of oud is, Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen en wat hij allemaal heeft moeten leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen, hersenen, ruimtevaart en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken. De lezingen en workshops zijn voorzien van rijk geïllustreerde presentaties en zitten vol interactie met het publiek en daarom dus nooit saai!

ILLUSTRATOR TJARKO VAN DER POL OP BEZOEK?
Klik op de linkjes voor meer informatie over de verschillende programma’s. Naast een bezoek ‘in het echt’ is ook een ‘coronaproof’ online-bezoek mogelijk.
DE NATIONALE VOORLEESDAGEN 26 JANUARI T/M 5 FEBRUARI 2022

 • Ik wil een ander bed | peuters, kleuters, groep 3-4
  Speciaal voor de voorleesdagen heeft Tjarko een interactieve vertelling van zijn nieuwste prentenboek ontwikkeld. Hij neemt de kinderen mee op reis samen met Pollie die op zoek is naar een ander bed.

  Gewichteloos zweven in een hemelbed, lekker herrie maken in het vuurtorenstapelbed en bibberen op een ijsbed in de sneeuwhut! Dit bezoek is geschikt voor de leeftijdsgroep; peuters, kleuters en groep 3-4. Thema's die worden behandeld: herkennen en benoemen van emoties, de kleuren van de regenboog, fantaseren en dromen. Aan het einde is er een quizje waar de kinderen door samen te werken een kleurplaat kunnen verdienen!

KINDERBOEKENWEEK 2022
De afgelopen Kinderboekenweek (2021) was een groot succes. Maar liefst 43 klasbezoeken verdeeld over 13 verschillende locaties en dus helemaal volgeboekt!

Momenteel is Tjarko weer wat leuks aan het voorbereiden voor tijdens de Kinderboekenweek van 2022. Uiteraard neemt hij net als vorig jaar weer een heleboel visuele ondersteuning mee! Wie weet tot dan! 

ANDERE PROGRAMMA’S
 • Hadden de Grieken al raketten? | LINK PDF
  Raketten en ruimtereizen dan denk je snel aan de toekomst. Maar heel lang geleden waren mensen hier al mee bezig. Een bezoek met prachtig visueel ondersteunend materiaal en proefjes! • Van Hap tot Plons | LINK PDF
  Een workshop waarin we het eten volgen van de eerste hap tot de laatste plons. Meer dan 100.000 kinderen per jaar hebben een poep-probleem en durven daar niet altijd over te praten. Deze workshop is niet alleen grappig maar ook leerzaam! • Breingeheimen | LINK PDF
  Dit is naast een vertelling over hoe ons brein werkt ook een les in het ontdekken van je talent. Daarnaast worden er veel tips gegeven voor een gezonde bovenkamer.


 • Insecten-letters tekenen | LINK PDF (binnenkort online)
  Je eigen naam voorzien van pootjes, vleugeltjes en voelsprieten. Na een boeiende vertelling over het belang van insecten en waarom we ze niet zomaar dood moeten slaan, mogen de deelnemers zelf aan de slag met het ver-insecten van hun eigen naam.

 • Van boek tot illustrator | LINK PDF (binnenkort online)
  Dit is een lezing over hoe Tjarko door het lezen van een boek uiteindelijk illustrator geworden is. Hier behandelt hij het beroep illustrator maar ook waarom lezen zo belangrijk is, oftewel; leesbevordering!

 • Illustreren kun je leren | LINK PDF (binnenkort online)
  Hoe spannend is het om een illustratie te maken met een echte deadline? Hoe je dat het beste kunt doen en waar je op moet letten leer je allemaal tijdens deze workshop. Deelnemers krijgen een zelfgemaakte krant mee naar huis.


︎        ︎        ︎        ︎

ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright © 2021 Tjarko van der Pol. All content on this website is property of Tjarko van der Pol and can not be copied,
distributed and used in any way without permission.