Tjarko van der Pol leest voor en nodigt iedereen uit

Groot feest in de Grote Kerk


‘Ik wil een ander bed’ is een vol en vrolijk prentenboek voor jonge kinderen. Vol vaart, vol kleur en barstensvol tekeningen van de Beverwijkse illustrator Tjarko van der Pol. Het is alweer een tijdje geleden dat dit prentenboek verscheen, maar corona stuurde een ordentelijke presentatie in de war. Hoogste tijd om dat in te halen, zo vindt Tjarko, en wel met een bijzonder evenement. Zondag 9 juli in de Grote Kerk van Beverwijk organiseert hij voor kinderen en volwassenen een ‘show’ met voorleessessie, kleurplaten, muziek, levensgrote prenten, een luchtige quiz en een expo van zijn prenten en schetsen.

Het afgelopen jaar toerde Tjarko van der Pol door het hele land. Van Broek in Waterland tot Deventer: overal las hij op basisscholen voor uit ‘Ik wil een ander bed’. Tot groot plezier van de gretig luisterende kinderen. Want deze illustrator maakt het leven licht. Zijn werk zit boordevol details en zoekplaatjes, waardoor je geconcentreerd gaat kijken en -  ongemerkt - een andere wereld induikt. Een wereld vol levenslust en bedenksels. ‘Ik wil een ander bed’ is namelijk een verhaal over een meisje dat niet in haar eigen bed wil slapen omdat ze dat maar saai vindt. Ze gaat zelf uit op onderzoek. Tijdens haar zoektocht naar een bed dat wel helemaal naar haar zin is, doet Pollie allerlei ontdekkingen. Ouders en kinderen gaan puur aan de hand van de illustraties mee op deze ontdekkingstocht. Dit boek bevat namelijk geen tekst. Lastig voor te lezen? Niets is eenvoudiger, volgens Tjarko, zelf voorlezende vader. Kleuren wijzen je de weg, net als vele verborgen grapjes en bijzondere vondsten die hij in de illustraties verwerkte. Op basis hiervan benoem je emoties als heimwee, verbazing, spanning, droefenis en nieuwgierigheid. Belangrijk, want zo leren kinderen empathie en zelfkennis te ontwikkelen. Maar het allerbelangrijkste is het plezier van Pollie die het ene na het andere bed verslijt en uiteindelijk in het allerfijnste bed wegdroomt. Kom ook zondag 9 juli kijken en luisteren in de Grote Kerk van Beverwijk, 15-17 uur. “Het wordt een mooi feest, de toegang is gratis”, zegt Tjarko. “Iedereen mag komen.” Wel aanmelden graag:  


KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN!

>Download hier de persmap met foto’s + persbericht<

IK WIL EEN ANDER BED!

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 9789024592272
 
Pollie kan niet slapen. Haar bed ligt niet lekker. Dan hoort ze een geluid. Wat is dat? Wat doen die knuffelschapen daar? Ze volgt hun spoor en ontdekt een superzacht kasteelbed. Jammer dat alles roze is, en niet groen, haar lievelingskleur. Maar wacht, ziet ze daar iets groens? Ze gaat op onderzoek uit...

In dit woordeloze prentenboek zoekt een meisje met veel fantasie naar het beste bed om in te slapen. Van een bomenbed (‘Ieuw, kriebel- beestjes!’) en een stapelbed vol vriendjes (‘Te veel herrie!’) komt ze terecht op een ligbedje op een onbewoond eiland (‘Pfff, warm!’) en een sneeuwbed in een ijskoud land (‘Brrr!’). Maar slapen lukt nog steeds niet. Misschien ligt haar eigen bed toch het fijnst? Of slaapt ze al en dróómt ze dat ze een bed zoekt...?

Tjarko van der Pol staat bekend om zijn gedetailleerde illustraties vol dwarsdoorsneden waarin van alles te ontdekken valt. Eerder illustreerde hij het succesvolle Pretpark de Poepfabriek, Het Hersenhotel en Hadden de Grieken al raketten?.

Ik wil een ander bed is te koop in een gezellig boekwinkeltje of te bestellen bij Bol.com:Interview Noordhollands Dagblad'Ik wil een ander bed'


VOORLEESVOORBEELD


DOWNLOADS

 
Klik op de afbeeldingen om de gratis voorlees suggesties en kleurplaat te downloaden. 

Het is belangrijk dat kinderen leren hun emoties te herkennen en benoemen. Dit helpt niet alleen bij het omgaan met de eigen gevoelens, maar ook bij het begrijpen en invoelen van de emoties van anderen. Op elke plaat in Ik wil een ander bed kun je onderzoeken hoe Pollie zich voelt èn waarom!
   


︎        ︎        ︎        ︎

ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright © 2021 Tjarko van der Pol. All content on this website is property of Tjarko van der Pol and can not be copied,
distributed and used in any way without permission.